Algemeen

Nieuwsbrief 18

Schilderen hal

In de week van 5 december wordt het bovenste deel van de hal geschilderd. Aangezien hierbij een verplaatsbare stijger wordt gebruiikt, zal steeds één baan niet beschikbaar zijn. Wij vragen uw begrip voor dit tijdelijk ongemak.

Instructie Verantwoord Alcoholschenken

De gemeente Heiloo biedt barvrijwilligers de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA). IVA is een cursus waarbij vrijwilligers die regelmatig achter de bar staan op een interactieve manier meer te weten komen over de wetten op het gebied van alcohol en de effecten van alcohol op de gezondheid. Daarnaast leren de cursisten hoe zij onverantwoord en onwelkom alcoholgebruik kunnen voorkomen. IVA wordt afgesloten met een certificaat voor de deelnemers.

Met name de RC-ers en diegenen die regelmatig achter de bar staan verzoeken wij met klem deel te nemen aan deze instructie. Geef je uiterlijk 29 november op bij Brigitte Peeters: brigitte.peeters@online.nl. Nadere informatie over datum, tijdstip en locatie volgt.

Sportraad Scholenproject van start

Op 3 november zijn de eerste sportlessen voor groep 3 t/m 8 van de lagere scholen in Heiloo gestart. In de periode van november 2011 tot januari 2012 geven Matthijs de Moel en Ben Keijser, met hulp van Rob Ruiter, Steven Koreman en Brigitte Peeters, badmintonclinics tijdens de gymlessen. Als eerste scholen hebben de Paulusschool, De Springschans en De Zuidwester zich aangemeld. Zowel de kinderen als de leerkrachten reageren enthousiast en één leerling heeft zich zelfs al aangemeld voor 2 maanden proeflidmaatschap.

Voor 't Venenwater Badminton betekent dit dat er lessen in onze hal, maar soms ook in de gymnastiekzaal van de school, worden gegeven. We hopen onze sport zo meer bekendheid te geven en kinderen jonger naar de vereniging te krijgen.

De keuze om mee te doen is een logisch vervolg op de sportlessen, die we 2 jaar geleden hebben gegeven in het kader van het stageproject van Daphne van Dijk. De ervaring, die we daar hebben opgedaan komt nu goed van pas.

Inschrijving Jeugdtoernooi gestart

Op 27, 28 en 29 december organiseert 't Vennewater Badminton voor de 24e maal 't Vennewater Badminton Jeugdtoernooi. Wij hopen ook dit jaar weer op een gezellig en leuk toernooi voor iedereen. Informatie over het toernooi vind je op de site.

Bowlinguitje competitiejeugd

Vrijdag 30 september had de competitiejeugd een bowlinguitje. Hoe dat bijna misging lees je op de website.

Klaverjassen

Vrijdagavond 4 november is er weer fanatiek geklaverjast in de bar. Er hadden  zich 14 koppels ingeschreven wat dus betekende dat er 7 tafels werden bezet. Er deden zowel competitiespelers als recreanten mee. Een aantal daarvan had iemand van buiten de club meegenomen. Aan tafel deden de recreanten zeker niet onder voor de competitiespelers. Er was een verscheidenheid aan niveaus: van cracks tot mensen die nauwelijks enige ervaring op het gebied van klaverjassen hadden en dus lichtelijk doch niet storend door hun maat moesten worden gecoacht.

Tanja, Jeroen en Esther beheerden enthousiast de bar en waren erg attent; ze  kwamen regelmatig langs met versnaperingen en om bestellingen op te nemen. Daarbij werd er door hen driftig geteld en deelden zij, na 3 eerdere rondes, de laatste ronde in.

Aan het einde van de avond konden de winnaars Jos en Ciska hun prijs in ontvangst nemen.

‘t Vennewater nu ook actief in recreantencompetitie.

Zoals velen al hebben opgemerkt is de recreantencompetitie 2011-2012 van start gegaan. Voor het eerst doen ook twee recreantenteams namens onze vereniging mee aan deze Noord-Hollandse competitie.

Meer informatie vind je op de website.

‘t Vennewater Herfsttoernooi 2011 een groot succes!

Op zaterdag 12 november is, voor het derde achtereenvolgende jaar, het Vennewater Herfsttoernooi weer gespeeld. Dit jaar waren er 62 deelnemers van verschillende verenigingen, die in de categorieën HD, DD en GD streden om de prijzen! Opnieuw een zeer succesvolle avond.

De einduitslag en een aantal foto’s van het Herfsttoernooi 2011 kan je vinden op de website.

Overlijden Margreet de Beer

Ons bereikte het bericht dat op 15 oktober jl Margreet de Beer is overleden. Margreet was 25 jaar lid van onze vereniging en speelde op de maandagochtend. Wij wensen haar man, kinderen en allen die haar dierbaar waren veel sterkte met dit verlies.

« Terug