Algemeen

Nieuwsbrief april 2024

 

 

 

 

Nieuwsbrief april 2024

Statiegeldactie bij Albert Hein

 

In de extra nieuwsbief van maart is al op deze actie gewezen. Hij loopt nog t/m deze zondag: 14 april! Lever dus dit weekend nog snel alles waar statiegeld op zit in bij een vestiging van AH in Heiloo. Daarmee komt er nog meer geld toe naar onze vereniging! Maak bij de statiegeld automaat gebruik van de knop Doneren. In oktober zal er weer voor onze club een statiegeldactie zijn. Daarover krijg je van tevoren weer bericht.

 

Algemene Leden Vergadering op 17 april

De Algemene Leden Vergadering van onze badmintonvereniging is op woensdag 17 april en begint om 20.00 uur. 

Alle leden hebben daartoe per mail een uitnodiging ontvangen. Zoals bekend is dit een goede gelegenheid om mee te denken en te beslissen over wat voor de club belangrijk is. Je bent dan ook van harte welkom!

Voor leden is het badminton spelen uiteraard de eerste en belangrijkste reden om lid te zijn. Dat is volkomen begrijpelijk. Gelukkig zijn er de nodige leden die zich naast het spelen als vrijwilliger inzetten voor onze club en die daarmee in stand houden, maar er zijn er nog meer nodig (in het jaarverslag van 2023 is een overzicht van alle vrijwilligerstaken en vacatures daarbij). Bedenk daarbij dat het echt leuk kan zijn om iets te doen voor de club. Je draagt samen een steentje bij aan een goede organisatie, aan een plezierige en actieve sfeer. Je ontdekt en ontwikkelt weer nieuwe zaken, in de vereniging en wellicht ook bij jezelf. Het hoeft niet veel tijd te kosten, zeker als zich genoeg mensen beschikbaar stellen. Dit kunnen allemaal goede redenen zijn om je belangstelling ervoor kenbaar te maken! Dat kan bij het bestuur, bij commissieleden, bij recreanten contactpersonen!

Op de ALV zal Peter van Balen stoppen als voorzitter. Ook dat is vrijwilligerswerk! Dan zullen er nog slechts 2 bestuursleden zijn en dat is te weinig. Het mag zelfs niet volgens onze statuten. Aanvulling is dan ook zonder meer nodig. Bestuurslid zijn is bijna altijd interessant en dankbaar werk. Met elkaar kunnen de taken zo verdeeld worden dat het voor ieder bestuurslid goed te doen is. Als je er iets voor voelt, neem dan contact op met Peter van Balen: voorzitter@badmintonvennewater.nl

Op de agenda van de ALV staan ook nu weer onderwerpen die voor alle leden interessant zijn. Voorbeelden hiervan zijn: hoe staat de club er voor qua ledenaantal, qua financiën? Hoe kijken wij terug op het jaar 2023? Wat gaat er in dit jaar allemaal gebeuren?

Zoals in de aan alle leden verstuurde uitnodiging is aangegeven zijn alle stukken die bij de agenda horen te vinden op onze website. Op de website klik je op de menuknop Onze Club - Organisatie - Algemene Leden Vergadering. Je moet wel ingelogd zijn om erbij te komen. 

We zien je graag op de ALV waar na afloop iets gedronken wordt op de tijd dat Peter van Balen onze voorzitter wilde zijn!

Bezoek van de wethouder sport van Heiloo aan onze hal

Op 2 april heeft de wethouder van Heiloo met sport in zijn portefeuille: Antoine Tromp, onze hal bezocht. Het was een geanimeerd en waardevol kennismakingsbezoek waar de beide besturen van vereniging en stichting een aantal onderwerpen aan de orde konden stellen. Gesproken is over het opstalrecht op de hal wat om een aanpassing vraagt en waar met de gemeente een overeenkomst over gesloten moet worden. Ook kwam de bouw van de 2e sporthal op het Vennewater aan de orde (zie verderop in deze nieuwsbrief). De wethouder gaf aan dat de 'Spot', de plek voor de jongeren in Heiloo die daar bijeen kunnen komen en actief kunnen zijn, zal komen op het Vennewater bij de bosscrossers Double Stars. Verder is aandacht gevraagd voor het oplossen van de overlast die er soms is aan de achterzijde van onze hal. Omdat dit gemeentegrond is is de wethouder verzocht daar een passende maatregel voor te bedenken.

 

De tweede serie van 10 trainingen op donderdagavond is onlangs met succes beëindigd. Er zijn een aantal leden uit voort gekomen die ook met enthousiasme op onze speeltijden zijn gaan spelen. Veel dank aan de trainers Peter van Balen en Jos Uitdewilligen! Iets om volgend seizoen zeker weer te doen!

Toernooien

Zoals al eerder in nieuwsbrieven naar voren kwam zijn er de nodige toernooien. Zowel in onze eigen hal, die daar uitstekend geschikt voor is, als elders. De toernooien worden zoveel en zo snel mogelijk op de homepage van de website weergegeven, met foto's en tekst. Ook worden er regelmatig artikeltjes over geplaatst in de Uitkijkpost en Nieuwsblad Heiloo. Dat is niet alleen leuk om te zien en te lezen, maar is vooral ook van belang voor de bekendheid van onze club!

De laatste 2 toernooien in onze hal waren het Ouder - Kind Toernooi en het Paastoernooi, beiden georgniseerd door onze jeugdcommissie met hulp van een aantal vrijwilligers.

Op het Ouder - Kind Toernooi van zaterdag 24 maart speelden jeugdleden van de club met hun ouders en senioren van de club met hun kinderen. Het was een zeer gezellig en ontspannen toernooi. Maar er werd ook zeker fanatiek gespeeld en punten werden echt niet cadeau gegeven! Er waren de nodige prijzen voor de winnaars, maar de mooiste prijs, de wisselbeker, gaat altijd naar het duo dat het meest gemiddeld heeft gespeeld. Dit jaar waren dat Hein Zonneveld en zijn vader Wim. Zij worden vereeuwigd op de beker! 

Het Paastoernooi was op zaterdagochtend 31 maart. Hier namen niet alleen jeugdspelers van het Vennewater aan deel, maar ook jeugdspelers uit Heerhugowaard en Schagen. Dat gaf een extra dynamiek die iedereen goed is bevallen. Het werd leuk bevonden om ook eens tegen minder bekende spelers te badmintonnen. Ook dit toernooi kent een wisselbeker. Die ging dit keer naar Jesse Foyraz en Evy van Visvliet. Het was al met al een zeer geslaagd toernooi.

Beide toernooien waren uitstekend georganiseerd! 

In het derde weekend van mei zal het Vennewater Open Toernooi in onze hal plaatsvinden. Afhankelijk van de belangstelling zal dit 1 of 2 dagen duren. Als het 1 dag wordt is dat op zaterdag 18 mei. Het is zeker aantrekkelijk om eens te komen kijken. Er wordt op hoog niveau gespeeld wat vaak inspirerend is voor het eigen spel. Meer informatie hierover komt in de nieuwsbrief van mei. 

In die nieuwsbrief komt ook meer informatie over het geplande Black Light Toernooi op zaterdag 6 juli (voor onze leden) en zondag 7 juli (open voor iedereen). Er hangen ook posters in onze hal. Staat het al in je agenda?

Voorjaarscompetitie

 

 

Na het beëindigen van de competitie 2023 - 2024 heeft de Badmintonbond een voorjaarscompetitie georganiseerd. Ook onze vereniging doet daar aan mee. De competitie is begin maart gestart en loopt tot eind mei. Er doen zowel jeugd als senioren aan mee. De thuiswedstrijden zijn op vrijdagavond vanaf 20.00 uur. Kijk daarvoor op de agenda op de homepage van onze website.

 

Bouw van de 2e sporthal voor de bestaande hal

Inmiddels zijn de nodige voorbereidingen, waaronder vergunningen en het tekenen van contracten met de aannemers, afgerond. Verwachting is dat de bouw medio augustus zal starten en afgerond kan zijn voor aanvang van het speelseizoen 2025 - 2026 (start in september). Voor de zomervakantie zullen de omliggende sportverenigingen worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst waarop de planning en uitvoering zal worden toegelicht. Uiteraard wordt idaar in de nieuwsbrief ook aandacht aan besteed. 

De volgende nieuwsbrief zal medio mei verstuurd worden.

 

 

 

« Terug