Algemeen

Nieuwsbrief juni 2023

Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van juni 2023

 

Terugblik op de Algemene Leden Vergadering van 9 mei 2023

Er waren veel leden aanwezig op deze ALV die ook actief meededen. Er werden veelvuldig vragen gesteld en opmerkingen gemaakt. Het bestuur waardeerde deze betrokkenheid en gaf zo goed mogelijk antwoord. 

De notulen van de ALV kun je vinden op onze website: De Club/Organisatie/ALV/Verslagen/2023. Wel eerst even inloggen!

De belangrijkste besluiten en opmerkingen van de ALV zijn: 

 • Het jaarverslag over 2022 geeft een duidelijk beeld van hoe het met onze vereniging is gegaan en kreeg dan ook de nodige waardering en het akkoord van de aanwezige leden
 • De financiële situatie van de Vereniging en de Stichting (de eigenaar van de hal!) is op zich nog gezond, maar zal zonder extra inkomsten de komende jaren verslechteren; actie is dus nodig (zie ook verderop in deze nieuwsbrief)
 • De contributieverhoging van 10 % gaat met het komend seizoen in
 • De secretaris van het bestuur, Laura Duin, kan dit niet voortzetten en kon dus niet worden herkozen. Zie verder in deze nieuwsbrief bij Wisselingen.  
 • De door het bestuur voorgestelde privacy-verklaring is akkoord bevonden en zal op de website worden geplaatst.

Actie van Albert Hein met de inkomsten voor onze vereniging

Manon Duin werkt bij Albert Hein en heeft kunnen afspreken dat de opbrengsten van het statiegeld in september als goed doel naar onze vereniging gaan. Bij deze dus een oproep om vanaf nu alles waar statiegeld voor geldt te bewaren en in september bij één van de drie vestigingen van Albert Hein in Heiloo in te leveren waarbij je dan kiest voor Goed Doel. Dit kan een mooi bedrag gaan opleveren. Over de besteding van dat bedrag zal in een volgende nieuwsbrief informatie worden gegeven. 

 

Keer op Keer

Bas Peeters heeft onze badmintonvereniging bij de kringloopwinkel Keer op Keer aangemeld voor een donatie, de opkikker van de week genaamd. Dat is gehonoreerd en zo is er €250 ontvangen. Prachtig, deze acties van leden om geld binnen te halen! 

 

 

Leden werven

Op de ALV werd een warm pleidooi gehouden om meer leden te werven. Dat is nodig om als vereniging levensvatbaar te blijven. Immers hoe meer leden hoe meer inkomsten, hoe meer mensen iets kunnen doen, hoe meer mensen er kunnen spelen!

Uit vele ledenwervingsacties is gebleken dat de eigen leden daar een grote rol in kunnen spelen. Zij zijn veruit de beste ambassadeurs en kunnen in hun eigen kring van familie, vrienden, kennissen, buren en collega's proberen mensen te enthousiasmeren om lid te worden. Er kan om het te proberen, altijd een paar keer gratis gespeeld worden. Doen dus!

Uiteraard doet het bestuur ook moeite om leden te werven. Daarom wordt Probeerbadminton.nu ook in het komend seizoen weer aangeboden. Met de recreantencoördinatoren wordt naar een passende avond gezocht. 

Ook wordt moeite gedaan om de aandacht op onze badmintonvereniging te vestigen door persberichten in plaatselijke en regionale bladen. Dat kan mensen op het idee brengen te komen spelen en lid te worden!

Wisselingen

Zoals bij het punt ALV al is vermeld stopt Laura Duin als secretaris van het bestuur. Zij heeft haar werk prima gedaan, maar kan het helaas niet voorzetten. Bij deze dank voor haar inzet! Een opvolger is echt nodig om het bestuur weer op sterkte te hebben en daarmee alles wat nodig is voor onze vereniging goed te kunnen laten verlopen. Het is echt leuk om te doen en het kost niet veel tijd. Als je belangstelling hebt en/of er iets van wil weten neem dan contact op met Laura Duin of met Peter van Balen. Aarzel niet!

Bovendien wordt er ook nog een algemeen lid van het bestuur gezocht. Ook daarvoor geldt dat het boeiend is om te doen en dat het niet veel tijd kost. Informatie kun je krijgen bij Peter van Balen. 

Jeroen de Klerk is lange tijd onze ledenadministrateur geweest. Daarvoor bij deze uiteraard veel dank! Er is gelukkig een opvolger voor hem gevonden: Ronald van Tunen. Daarover in een volgende nieuwsbrief meer informatie. Het bestuur zal binnenkort afscheid van Jeroen nemen. 

Zomerbadminton

Ook deze zomer kan er in de maanden juli en augustus zowel door recreanten als competitiespelers weer gebadmintond worden.

Ook niet-leden zijn van harte welkom!

De speeltijden voor de recreanten zijn: 

 • zondagmorgen van 09.00 - 12.00uur
 • donderdagmiddag van 13.00 - 16.00uur
 • donderdagavond van 19.30 - 23.00uur

Per keer kost het €5.

De speeltijden voor de competitiespelers zijn:

 • dinsdagavond
 • vrijdagavond

Per keer kost het €7,50 (i.v.m. veren shuttles)

Je kunt contant of met de pin betalen. Uiteraard kan er in een pauze of zo mogelijk na afloop gezellig neergestreken worden in de bar. Neem gerust iemand mee! 

Sponsorkliks

Hoe meer inkomsten er zijn, hoe beter de vereniging kan functioneren. Een goede bron van inkomsten is zonder meer het gebruik maken van Sponsorkliks. Dat kan als je iets online wilt kopen. Als je dat via Sponsorkliks doet betaal je precies hetzelfde bedrag als dat je het rechtstreeks zou doen. Het kost jou dus niets meer en onze vereniging krijgt een percentage van de aanschafprijs. 

Het is echt heel eenvoudig om te doen! Het zou dan ook fijn zijn als je eens wilt kijken hoe het werkt. Je klikt dan op de homepage van onze website op het logo van Sponsorkliks en dan zie je al direct de eeste online winkels zoals Bol.com, Coolblue, Booking.com, Mediamarkt en nog vele anderen. In het menu links kun je informatie krijgen over de werking van Sponsorkliks en wat het onze vereniging oplevert. Probeer het eens en je zult zien dat het allemaal heel gemakkelijk gaat.

Over de jeugd

De jeugd heeft het seizoen afgesloten met een leuke activiteit. De trainingen gaan in de maand juni nog gewoon door. Wat die training betreft: trainer Mark Verschoor heeft na vele seizoenen op 20 mei zijn laatste training gegeven. Hem werd een kaart met berichtjes van alle kinderen overhandigd. Daarbij heeft het bestuur en de jeugdcommissie hem wat moois en wat lekkers gegeven. 

Er zullen komend seizoen 5 jeugdteams zijn. De competitie-indeling zal dan anders zijn omdat de badmintonbond een nieuwe opzet heeft gemaakt met als bedoeling het badmintonspel nog aantrekkelijker te maken.

Op onze website kun je de nieuwe teamindeling vinden: Indeling jeugd competitieteams. 

Over de senioren competitie

De poule-indeling voor de competitie 2023 - 2024 is net ontvangen van de badmintonbond. Zowel de technische als de competitie commissie is druk bezig met de teamindeling en verwacht dat dat over een paar weken rond is. De indeling zal dan op onze website geplaatst worden. Dit keer zal er voorafgaande aan het competitieseizoen geen trainingsweekend zijn. Er wordt nog nagedacht over een leuke, stimulerende start van het seizoen. Op dit moment is er helaas nog geen duidelijkheid over een nieuwe hoofdtrainer. 

Toernooien

Op onze website wordt informatie gegeven over badminton toernooien. Regelmatig staan er op de homepage aankondigingen en verslagen van toernooien, zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Vaak zijn dit toernooien om aan te kunnen deelnemen, maar soms zijn het ook toernooien om naar te kijken. Dat kunnen internationale toernooien zijn waar de wereldtoppers aan deelnemen. Zo zijn er in juni de toernooien: 

 • Singapore Open van 06 - 11 juni
 • Indonesia Open van 13 - 18 juni
 • Tapei Open van 20 tot 26 juni

De wedstrijden van deze toernooien kun je bekijken op de website van de World Badminton Federation: BWF

Het meest bekende nationale toernooi is Yonex Dutch Open. dit jaar is dat van 11 t/m 15 oktober in de Maaspoort Den Bosch. Ook leden van onze vereniging bezoeken regelmatig dit toernooi. Meer informatie erover vind je op Yonex Dutch Open 2023.

Einde en begin van het seizoen

De laatste speeldag van het seizoen 2022 - 2023 is op 30 juni. Daarna is er gelegenheid tot spelen tijdens de zomer openstelling. Zie de informatie over het zomerbadminton in deze nieuwsbrief. 

Het seizoen 2023 - 2024 begint voor de diverse groepen op de eerste reguliere speeldag in september: vrijdag 1 september. De senioren competitiegroep begint half augustus met de trainingen. 

Nieuwsbrief en website

De nieuwsbrieven en de website worden verzorgd door Mark Assenberg. Als je er vragen of opmerkingen over hebt kun je hem dat laten weten. Ook als je voorstellen hebt om iets in de nieuwsbrief of op de website te plaatsen kun je hem daartoe benaderen. 

Vakantie en volgende nieuwsbrief

De vakantie staat (binnenkort) voor de deur en daarom wordt iedereen die op vakantie gaat een heel goede, ontspannen tijd gewenst, waar dan ook! Vergeet niet je badmintonrackets mee te nemen om toch nog even te kunnen spelen! 

De volgende nieuwsbrief zal half augustus worden verstuurd. Daarin wordt in ieder geval informatie gegeven over het nieuwe seizoen. 

 

 

 

 

« Terug