Algemeen

Nieuwsbrief maart 2023

Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van maart 2023

Algemene Leden Vergadering

Omdat de in de vorige nieuwsbrief vermelde datum in de vakantie valt is er nu een nieuwe datum gekozen: dinsdag 9 mei, aanvangstijd 20.00uur. Plek: onze eigen hal. De vergaderstukken komen op de website te staan. In april wordt de agenda verstuurd. Noteer de bijeenkomst in je agenda want je bent van harte welkom. 

NL doet

In de vorige nieuwsbrief werd al aandacht besteed aan deze actie. Nu op de valreep nog even opnieuw: aanstaande zaterdag 11 maart is het zover! Ook in onze hal zijn er meerdere klussen die wij willen oppakken, zoals het opknappen van onze winkel en bestuurskamer, alsook het schilderen van de plafonds in de kleedkamers en het schoonmaken van de hal. Er hebben zich al leden aangemeld, maar als je zaterdag nog een paar uur over hebt en het leuk vindt om met elkaar iets te realiseren kom dan gewoon. We beginnen om 10.00uur. We zorgen voor iets lekkers en een lunch! 

Collecte Gehandicaptensport

In de vorige nieuwsbrief werd dit ook al genoemd. Maar we herhalen het omdat het belangrijk is. Sport draait om eerlijkheid. Als het startschot gaat, moet iedereen een even grote kans hebben om te winnen. Maar niet iedereen heeft een even eerlijke kans. Zo zijn de kosten voor sporthulpmiddelen veel hoger en zijn er veel minder sportmogelijkheden en faciliteiten voor mensen met een beperking. Het speelveld voor sporters met en zonder beperking is niet gelijk en dus ook niet eerlijk. En daar strijdt het Fonds Gehandicaptenzorg voor. 

Wij willen dat als vereniging graag ondersteunen en daarom zijn wij op zoek naar mensen die willen collecteren voor de sporter met een beperking. 

Bij deze nogmaals de vraag of jij wil collecteren in de week van 2 tot 8 april? Het is niet alleen goed voor de sporter met een beperking, maar ook voor onze vereniging omdat wij een deel van de opbrengst krijgen. Geef je op bij John Bakker: 06 17686431 of john@bavib.nl en vermeld dan in welke straten/wijk jij wil collecteren. 

Voor meer informatie kun je terecht op www.gehandicaptensport.nl 

Rackets bespannen

Wij hebben als vereniging het geluk dat Roel Oomes badmintonrackets kan en wil bespannen. Als bespannen voor jouw racket nodig is kun je hem bellen om een afspraak te maken: 06 41246356. Hij doet het goed en snel! 

Covid

Op de website is de button met de link naar de Corona maatregelen voor onze vereniging verwijderd. Het beleid van de overheid is nu dat we moeten accepteren dat het Corona-virus er is en zal blijven. Wel zijn er de nodige sectorplannen gemaakt (ook voor sportverenigingen) die in werking treden als we onverhoopt weer in een pandemische situatie geraken. Uitgangspunt in die plannen is dat we niet meer in lock-down gaan maar het laten bij aangescherpte maatregelen. Hopelijk blijft dat opschalen achterwege en kunnen we fijn blijven sporten. 

Ouder - Kind toernooi

Afgelopen zondag, 5 maart was er het jaarlijkse ouder - kind toernooi. Het was een zeer geslaagd toernooi waar met vol enthousiasme en plezier door jong en oud werd gespeeld. Op onze website staat op de homepage een kort verslagje met foto. Ook kun je er meer foto's bekijken. 

Paastoernooi voor de jeugd

Op 9 april is er in onze hal een paastoernooi voor de jeugd. 

Vennewater Open

In het derde weekend van mei: zaterdag 20 mei en zondag 21 mei is er in onze hal weer het aantrekkelijke open toernooi voor competitiespelers. Daar komen altijd goede spelers op af en dat maakt het interessant om te komen kijken. Noteer het dus in je agenda! In een volgende nieuwsbrief zal meer informatie gegeven worden

Toernooi bij Badminton Bergen

Badminton Bergen organiseert op 22 april haar jaarlijkse dubbel- en mixtoernooi. Daar doen ook regelmatig leden van ons aan mee. Klik op website BC Bergen om er meer over te lezen en als je dat wilt, je in te schrijven. 

Internationale toernooien

Van 7 - 12 maart is er het German Open en van 14 - 19 maart het England Open. Daar nemen (bijna) alle wereldtoppers aan deel. Klik op de website van de Badminton World Federation: BWF en je krijgt veel informatie. Op de kalender zie je welke toernooien er (op komst) zijn en per toernooi zie je het wedstrijdschema en een overzicht van alle deelnemers (met gegevens en met foto). Zo kun je ook 'onze' Nederlandse deelnemers terugvinden: Mark Caljouw, Ruben Jille, Ties van der Lecq, Deborah Jille, Cheryl Seinen, Robin Tabeling en Selena Piek. Leuk is natuurlijk dat 'onze' Ties van der Lecq meedoet. Hij is immers als jeugdspeler bij het Vennewater begonnen en doet nu mee op wereldniveau! Op de website van BWF is er een streaming van de wedstrijden: kijken dus! 

Toernooi.nl

Op onze website staat op de homepage een logo met link van Toernooi.nl. Als je daar op klikt kom je op de website waar alle gegevens van zowel de senioren- als de jeugdcompetitie alsook de toernooien in ons land worden weergegeven. Het is even zoeken naar de gegevens van onze senioren- en jeugdteams, maar de volgende 'menuroutes' helpen je daarbij: 

Jeugd: klik op Competities (menu links op de site) - alle competities - Regio Jeugdcompetitie Noord - Holland 2022 - 2023 - clubs - Vennewater.

Senioren: klik op 2023 (in het midden bovenaan) - bondscompetitie 2022 - 2023 - clubs - Vennewater.

Op onze website is ook het een en ander te vinden over toernooien. Klik op toernooikalender en je bent op onze website! 

Competitie 2022-2023

Na een paar jaar van afwezigheid kon dit seizoen eindelijk weer gestart worden met het welbekende trainingsweekend, ditmaal in het Gelderse Hengelo. Na dit trainingsweekend kon officieel gestart worden met de competitie, en jawel, dit seizoen is de competitie eindelijk weer volledig uitgespeeld zonder Corona-maatregelen! 

Gedurende het seizoen waren de zalen goed gevuld met enthousiaste spelers en speelsters en heeft hoofdtrainer Jasper iedere keer weer leuke en leerzame trainingen gegeven. Dit seizoen waren wij vertegenwoordigd met 7 teams in de bondscompetitie in de 3e tot en met 7e divisie. Onze jeugdspelers die vorig seizoen waren doorgestroomd naar de senioren hebben weer flinke stappen gemaakt om straks het toekomstige eerste team te zijn. Ondanks een seizoen vol blessures en het inzetten van een hoop invallers hebben 4 teams zich weten te handhaven in hun poules en is team 7 zelfs 2e geworden! Ondanks alle inzet en hulp van invallers zijn er helaas 3 teams gedegradeerd, waaronder het eerste team. Op naar nieuwe kansen in seizoen 2023 - 2024 zonder blessures! 

Nu de competitie ten einde is gekomen staan de laatste maanden (tot eind mei) in het teken van veel techniektrainingen ter voorbereiding op het volgende seizoen. Ook worden er veel toernooien gespeeld door een groot aantal spelers, waaronder het Vennewater Open in het 3e weekend van mei! 

 

 Club van Honderd

De Club van 100 is opgericht in 2007 en bestaat uit leden en andere begunstigers die jaarlijks, naast de contributie, een bedrag van €100 overmaken naar de vereniging. Deze extra inkomsten vormen een zeer welkome bijdrage om financieel gezond te blijven. Momenteel telt de club 20 leden (zie de homepage van onze website) en is daarmee de belangrijkste sponsor van de vereniging. Het logo van de Club van Honderd prijkt daarom ook op het clubshirt. Als blijk van waardering krijgen de leden van de club een clubshirt cadeau. 

Het bestuur is heel blij dat deze leden hun betrokkenheid bij de vereniging op deze wijze vormgeven. Uitbreiding van het aantal leden van de Club van Honderd wordt zeer gewaardeerd. Wordt dus ook lid! Naast individuele deelname is er ook de mogelijkheid van gecombineerde deelname. 

Aanmelden kan via de mail naar onze penningmeester

Tenslotte nog een interessant fiscaal aspect, namelijk de periodieke gift. Als je vastlegt dat de jaalijkse bijdrage 5 jaar zal worden gedaan, is het bedrag volledig als gift aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Met dit belastingvoordeel kun je ook een hoger bedrag overmaken om netto op €100 uit te komen. Dit hebben sommige leden al gedaan. 

Samenwerking met Badminton Heerhugowaard

Onze vereniging werkt al enige jaren samen met Badminton Heerhugowaard69 op het gebied van competitiespelen en trainingsfaciliteiten. Het bestuur van HHW69 heeft aangegeven dat zij dit in ieder geval het komende seizoen willen doorzetten. Wij zijn daarmee akkoord gegaan. Verder hebben zij gevraagd of wij een uitwisseling kunnen organiseren waarbij hun jeugd kan deelnemen. Het plan is dat jeugd van HHW69 kan deelnemen aan het jeugd-paastoernooi op 9 april. 

Sportraad Heiloo

Eind februari heeft in de vergaderruimte van onze hal de opheffingsvergadering van de Sportraad Heiloo plaats gevonden. De cirkel werd daarmee rondgemaakt want een tiental jaren geleden is ook de oprichtingsvergadering bij ons gehouden. Het bestuur van de Sportraad zag geen heil meer in verder gaan en in november vorig jaar bleek al dat niemand bereid was om in het nieuwe bestuur zitting te nemen. Die situatie was niet veranderd dus worden in de komende maanden de nodige administratieve stappen gezet om de opheffing af te handelen. 

De consequentie voor onze vereniging is dat wij nu zelf direct met de gemeente contact op moeten nemen om onderwerpen te bespreken. We zullen dat dan ook binnenkort gaan doen. 

« Terug