Nieuws

Badmintonnen voor een goed doel

Badminton is uiteraard de mooiste sport die er bestaat. En dat doen we dan dus ook erg graag. En hoe leuk is het dan, als je dat kunt combineren met een goed doel. Vanuit BC Bergen wordt er elk jaar een badmintontoernooi georganiseerd waarbij de opbrengst gaat naar een goed doel.

Meestal doen daar wel een aantal Vennewaters aan mee. En zo ook dit jaar weer. Het was zoals altijd een gezellige boel, waarbij vriendschap, verbroedering en lekker sporten centraal staan. Betekent dat dan dat er niet gestreden wordt? Allerminst! Er wordt hard gevochten voor elk punt, waarbij sommigen dat liefst op een zo mooi mogelijke manier proberen tot stand te brengen. Maar er is ook waardering voor mooie punten van de tegenstanders. En er wordt veel gestreden. Het is niet vreemd dat mensen meer dan 15 partijen van 12 minuten op zo'n dag spelen.

Na afloop staat er altijd een overheerlijke Indonesische maaltijd klaar, met gerechten bereid door topkoks van BC Bergen. Maar voor het eten is er nog de prijsuitreiking. Vennewater mocht dit jaar een heel aantal prijzen mee naar huis nemen. Erwin en Ferry werden, zelfs met 2 verliespartijen, onverwacht nog 2de in de HDA. Bij de dames gingen zowel de 2de als de 1ste prijs in de DDA naar Vennewaters. Karen met haar gelegenheidspartner van HBV Hoorn werd 2e, en Ilse en Annemarie werden 1e. Tenslotte mochten Roel en Karen de 1e prijs in de GDA mee naar huis nemen. Volgend jaar A+ werd er al geroepen. Maar die categorie moet nog uitgevonden worden. Meer foto's staan in het fotoboek (met dank aan Naud en Karen voor de foto's).

BC Bergen, en met name Eef, had het weer piekfijn voor elkaar. Een toptoernooi met een topdag. Houd de agenda voor volgend jaar maar vast in de gaten.

« Terug

» Nieuws archief