Nieuws

Sportraad Scholenproject van start

Op 3 november a.s. starten de eerste sportlessen voor groep 3 t/m 8 van de lagere scholen in Heiloo.

Als eerste doen Badmintonvereniging 't Vennewater en hockeyvereniging de Terriërs mee. Zij zullen in de periode van november 2011 tot april 2012 diverse gymnastieklessen vullen met een sportles. Als eerste scholen hebben de Paulusschool, De Springschans en De Zuidwester zich aangemeld.

Deze sportlessen zijn een initiatief van de Sportraad (in oprichting) in Heiloo. Na weken van voorbereiding is het zover. Scholen en verenigingen slaan de handen ineen om de gymnastieklessen meer variatie geven door deze ook door sportverenigingen te laten verzorgen. Sportverenigingen kunnen zo de kinderen kennis laten maken met hun sport en kinderen kunnen kennismaken met diverse sporten en zo een bewustere keus maken voor een vereniging.

De Sportraad i.o. voert de coördinatie en stemt vraag en aanbod op elkaar af. Naar verwachting zullen andere sportverenigingen lessen gaan verzorgen en zullen andere scholen zich aanmelden om een gymnastiekles door de sportvereniging laten vullen.

Voor 't Venenwater Badminton betekent dit dat er lessen in onze hal, maar soms ook in de gymnastiekzaal, worden gegeven. We hopen onze sport zo meer bekendheid te geven en kinderen jonger naar de vereniging te krijgen.

De keuze om mee te doen is een logisch vervolg op de sportlessen, die we 2 jaar geleden hebben gegeven in het kader van het stageproject van Daphne van Dijk. De ervaring, die we daar hebben opgedaan komt nu goed van pas.

Deelnemers Sportraad Scholen Project

SportRaad, Scholen en sportverenigingen slaan de handen ineen
voor sportlessen van het Scholen Project Heiloo. V.l.n.r. Vincent
Klamer (HZV Het Vennewater), Frans Endel (initiator SportRaad
Heiloo), Peter Rokebrand (directeur Paulusschool), André Pos
(coördinator SportRaad) en voor; Matthijs de Moel (badminton
vereniging ‘t Vennewater).

Foto: Carolien Breed

(c) Uitkijkpost

« Terug

» Nieuws archief