Nieuws

Clinic Ties van der Lecq

Het is maar 1 keer in de 4 jaar 29 februari. En dit jaar geeft Ties van der Lecq op die datum een clinic voor onze jeugd en de deelnemers aan de Masterclass 2020.

De clinic begint om half 11 stipt in de hal van het Vennewater. Publiek is van harte welkom.

Ties is als 6-jarige speler begonnen bij Vennewater met de ambitie om naar de Olympische spelen te gaan. Om dat doel te bereiken is hij gaan trainen en spelen bij Duinwijck in Haarlem waar hij nu een vaste kracht is in het eerste team.

De grootste successen bereikte hij als lid van de nationale selectie pas zeer recent. Met zijn partner Ruben Jille werd hij begin februari Nederlands Kampioen in de herendubbel. In die wedstrijd versloegen zij in een spannende partij de vooraf gedoodverfde kampioenen.

Twee weken gelden wonnen zij met het Nederlands mannenteam voor het eerst in de geschiedenis een zilveren medaille op het Europese kampioenschap. Samen met Ruben wonnen zij tegen het Franse en Engelse team het beslissende derde punt waardoor ze in de finale stonden tegen de in Europa oppermachtige Denen.

Volgens de traditie wordt bij de debutanten in het team het haar afgeschoren. Ties staat op de onderstaande foto in de achterste rij derde van links. Vermoedelijk is zijn haar nog niet volledig aangegroeid als hij de clinic geeft.

Vorige week nog wist Ties, weer samen met zijn dubbelpartner Ruben Jille, in Wenen een zilveren medaille te halen na eerst twee koppels verslagen te hebben die hoger geplaatst waren. Met Ties hebben we echt een topper in huis voor die ene dag in de vier jaar!

« Terug

» Nieuws archief