Nieuws

Vennetour 11 - 2018

Het ligt alweer even achter ons, maar op 6 mei jl. werd de 11e editie van de Vennetour gereden. Erna Koenis heeft dit jaar het verslag van deze dag geschreven. En de foto's staan in het fotoboek

11e Vennetour Vennewater Badminton Heiloo, beleefd en geschreven door Erna Koenis:

“Vandaag 6 mei 2018 was ik weer “one of the guys” en ging ik voor mijn 5e keer mee met de 11e Vennetoer. Guido organiseert deze tour ieder jaar weer voor de motorrijdende badmintonners.

De groep was vrij groot, 15 “man” in totaal. Het weer was ons goed gezind; een prachtige, zonnige dag.

Om even na 9.00 uur vertrokken we. En we waren niet de enigen op de weg, door of ondanks dat zonnige weer was het behoorlijk druk en bij elkaar blijven als groep is dan best een uitdaging.


 

Eerst gingen we een stuk over de snelweg richting Muiden; daar kwamen we aan bij Café Ome Ko voor ons eerste bakkie koffie/thee/chocomelk met wat lekkers. We werden ook getrakteerd op een (voor ons onverwachts) bezoek van Amerikaanse jeeps. Ze zetten deze neer pal naast ons terras en begonnen te zingen…..gewoon een extra kadootje zeg maar.

 

Na de koffie gingen we weer op weg. Gezien de drukte splitsten we op in twee groepen met Guido en Frank als “navigatoren”. De weg daar naartoe was supermooi langs de Meije. Dat dat een mooie weg was, vonden ook veel fietsers en wandelaars. Maar als je rekening met elkaar houdt, kan iedereen genieten van dergelijke mooie routes.

 

De lunch hadden we aan het water, de Meije. We aten onze broodjes met het nodige vocht en we vervolgden onze weg. 3 Deelnemers moesten eerder afhaken en zo bleven we met 12 “man” over. We kwamen in Mijdrecht aan en troffen en vrijwel leeg terras aan bij Café Cens. Daar hebben we onszelf verwend met een lekkere versnapering als ijs/koffie/radlertje/thee/fris. De pot leek niet leeg te raken. Hierna stuurden we rustig aan weer terug richting Heiloo

 

Iedereen is  het er unaniem mee eens dat het weer een fantastische dag was en iedereen kijkt alweer uit naar de 12e editie in 2019

 

Grote dank namens alle deelnemers aan Guido die alles weer geweldig georganiseerd had.

 

11e Vennetour Route:  Muiden, Weesp, Abcoude, Vinkeveense Plassen, om Mijdrecht heen naar Woerdense Verlaat, Nieuwkoop, Zwammerdam langs de Meije weer naar Woerdense Verlaat, Mijdrecht daarna richting Breukelen en werd de route iets aangepast.

Totaal gereden KM: ca. 250 km”

 

« Terug

» Nieuws archief