Algemeen

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Kampioenen bij de jeugd

Op zondag 10 maart speelden alle jeugdteams hun laatste competitiewedstrijden thuis. De teams werden vol enthousiasme aangemoedigd door de nodige ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes en andere bezoekers. Het was dan ook een zeer geanimeerde sfeer in de hal. 

Team 2 en 4 stonden bovenaan in hun poule en konden dus kampioen worden. Dat is met een geweldige inzet ook gelukt en dus konden alle supporters hen na afloop al feestvierend dan ook gelukwensen. 

Onze vereniging heeft met het al eerder behaalde kampioenschap van het eerste en derde seniorenteam al met al een prima competitieseizoen achter de rug. 

De training bij de jeugd en bij de senioren gaat ook na de competitie nog door. Bij de jeugd zijn gelukkig een paar 'invaltrainers' gevonden waarmee tot het einde van dit seizoen alle trainingen gewoon kunnen doorgaan. 

Toernooien

 

Op 3 maart was er weer het jaarlijks Open Toernooi in Schagen. Hier hebben meerdere leden van onze vereniging aan deelgenomen, zowel senioren als jeugd, zowel recreanten als competitiespelers. Er werd in verschillende niveaus gespeeld en op elk niveau werden er goede resultaten geboekt, zoals het bereiken van de halve finale of finale. Onze jeugdspelers Ilse Kamberg en Casper Roelofs wisten zelfs hun finale te winnen! 

De in onze hal geplande Regio Noord Jeugd Kampioenschappen van 16 en 17 maart kunnen helaas vanwege te weinig inschrijvingen niet doorgaan. 

Het geplande toernooi Bergen Open van 23 maart gaat wel door. Daar zullen ongetwijfeld ook spelers van onze club aan deelnemen. 

24 maart is er in onze hal het Ouder Kind Toernooi voor al onze jeugdleden met hun ouders, grootouders, vriendjes of vriendinnetjes. Het is altijd weer een leuke en sfeervolle dag waar gezelligheid troef is. 

Op zaterdag 30 maart is er in de ochtend een Paastoernooi voor alle jeugd, van jonge beginners tot gevorderde oudere jeugd. Hiervoor wordt de jeugd van een aantal verenigingen uit de directe omgeving uitgenodigd. 

Op 18 en 19 mei is het Heiloo Open gepland. Vorig jaar moest dit toernooi geannuleerd worden vanwege te weinig inschrijvingen. Hoeplijk is de belangstelling dit jaar groter en gaat het door! De eerste inschrijvingen zijn in ieder geval al binnen. 

En last but not least: nog wel wat verder weg dan deze maand, maar zeker de moeite waard om nu al te noemen: het Black Light Toernooi dat op zaterdag 6 juli voor zowel onze jeugd (in de middag) als voor de senioren (avond) wordt georganiseerd. De hal zal verduisterd worden en verlicht door neon/blacklight. Het spelen is dan ook heel bijzonder en vaak verrassend! Noteer het alvast in je agenda! Op zondag 7 juli zal dit toernooi ook als Open Toernooi worden georganiseerd. Meer informatie erover volgt later. 

 

Onze VEnshop wordt heel goed bezocht en er worden voortdurend aankopen gedaan. Het is dan ook een prima mogelijkheid om wat je nodig hebt om te badmintonnen daar aan te schaffen. Zo kun je badmintonrackets eerst even uitproberen en zo nodig met elkaar vergelijken. Schoenen, kleding, het is er allemaal en voor elk wat wils. De prijzen zijn echt aantrekkelijk en eigenlijk altijd lager dan in een gewone sportzaak! Als je iets nodig hebt, aarzel dan niet om in de VEnshop te shoppen! 

Berichten van het bestuur

Het bestuur heeft onlangs weer vergaderd en daar zijn de volgende punten aan de orde gekomen:

  • Het aangepaste Huishoudelijk Reglement is vastgesteld. Op de komende Algemene Leden Vergadering van 17 april zal gevraagd worden hiermee akkoord te gaan.
  • Het geplande bezoek van de wethouder sport: Antoine Tromp aan onze hal. Dat bezoek zal zijn op dinsdag 19 maart. Het is een kennismaking en de gespreksonderwerpen zullen o.a. zijn: verbinding met de jeugdplek de Spot die aan de andere kant van de parkeerplaats zal komen, de beveiliging aan de achterzijde van de hal waar nogal eens overlast plaats vindt, de verduurzaming van de hal
  • Het communicatieplan is aangenomen en wordt voorgelegd op de komende ALV
  • De huidige en komende vacatures in het bestuur waar nog geen kandidaten voor zijn gevonden. Er is al langere tijd geen secretaris en onze voorzitter: Peter van Balen zal ermee stoppen op de ALV van 17 april. Bij deze wordt dan nogmaals dringend gevraagd om zo mogelijk deel uit te willen maken van het bestuur. Het zal in ieder geval een punt van aandacht zijn op de ALV. 

Probeerbadminton

 

De tweede ronde van 10 trainingen op de donderdagavond wordt met enthousiasme gevolgd en na het trainingsuur wordt er veelal nog even doorgespeeld. Er komen ook nieuwe leden uit voort wat uiteraard zeer gewaardeerd wordt. Een activiteit dus die echt goed aanslaat en die wij er zeker in moeten houden!

 

 

De volgende nieuwsbrief zal medio april verstuurd worden. 

 

 

 

« Terug