Algemeen

Nieuwsbrief februari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Competitie

De jeugdcompetitie is volop bezig met de tweede periode. Daarin worden door de nieuwe indeling meer 'pittige' partijen gespeeld. Op zondag 10 maart spelen alle teams vanaf 13 uur hun thuiswedstrijd en het zou heel leuk zijn als er dan veel publiek is om alle teams aan te moedigen. Zet het dus in je agenda!

De seniorencompetitie is afgelopen. Het derde team is als eerste kampioen geworden en dat verdient de nodige felicitaties! Het eerste team heeft op dinsdag 6 februari haar laatste wedstrijd met de nodige ruime cijfers gewonnen en is daarmee ook kampioen worden. Met dit kampioenschap promoveert het team naar de derde divisie. Een prachtige prestatie! 

In het Noord Hollands Dagblad heeft onlangs een goed artikel gestaan waarin met name door de voor velen bekende speler van het eerste team: Arko de Betué, werd aangegeven hoe het de afgelopen jaren in onze vereniging is verlopen in de competitie. Het hoogste wat bereikt was was de eerste divisie waarna men helaas stap voor stap terugviel naar de vierde divisie. Nu is er met het kampioenschap en de promotie naar de 3e divisie weer duidelijk een opwaartse beweging ingezet en hopelijk zet die zich de komende tijd door!

Toernooien

Dit jaar zijn er de nodige badminton toernooien gepland. Zie daartoe het overzicht op deze website: Toernooikalender. Dat overzicht wordt zo goed mogelijk bijgehouden voor de eigen hal en voor de nabij gelegenheden locaties, maar compleet is het niet. Daarvoor zijn er teveel toernooien op heel veel verschillende plekken. In de nieuwsbrief worden er regelmatig nieuwe toernooien aangekondigd, zoals dit keer: 

Op 10 maart is er in Kortenhoef het Treffers Open, een gemengd dubbel toernooi, voor recreanten en t/m 5e divisie spelers. Na afloop is er een heerlijk buffet. Bij vorige edities hebben er ook spelers van onze vereniging aan meegedaan. Inschrijven kan via deze link.

Op 16 en 17 maart vinden in onze hal de Regio Noord-Holland Junioren Kampioenschappen plaats. Inschrijven kan via deze link. Ook echt iets om naar te komen kijken!

Op 23 maart is er in Bergen het Bergen Open toernooi voor recreanten. Het is een gezelligheidstoernooi voor verschillende niveaus en na afloop kan er heerlijk gegeten worden! Meer informatie vind je op de website van Bergen BC

Op 24 maart is in onze hal het Ouder - Kind toernooi gepland. Dit al eerder aangekondigde toernooi staat open voor onze jeugdleden met ouders, grootouders, vriendjes en vriendinnetjes. Het is ook bedoeld voor senior leden met hun partners en kinderen. Het is altijd een gezellig, ontspannen, maar ook sportief toernooi. Meedoen dus! Inschrijven kan via jcvennewater@gmail.com. Vermeld daarbij de leeftijd van het kind en of de ouder een beginner, een geoefende recreant, of een competitiespeler is. Inschrijven kan t/m 7 maart 2024.

 

 

Dit jaar wordt het Vennewater Open weer georganiseerd en wel op 18 en 19 mei. De inschrijving is al geopend en wij hopen op veel belangstelling wat tot spannende wedstrijden kan en zal leiden! Ook hier is publiek van harte welkom. Er zal gezorgd worden voor een gezellige toernooisfeer waarin het naast de wedstrijden zelf ook goed toeven zal zijn in onze bar. Ook de Venshop zal open zijn met zo mogelijk weer aantrekkelijke aanbiedingen. 

Inschrijven kan via Toernooi.nl

Na het succesvolle toernooi in 2019 (!) wordt er dit jaar voor onze leden opnieuw een Black Light toernooi georganiseerd, voor de jeugd (overdag) en voor volwassenen (in de avond). De datum is zaterdag 6 juli. Overwogen wordt om op zondag 7 juli voor niet leden een dergelijk toernooi te organiseren. Meer informatie volgt later.

 

Algemene Leden Vergadering

De Algemene Leden Vergadering zal plaatsvinden op woensdag 17 april vanaf 20 uur. Noteer het alvast in je agenda en probeer er bij te zijn. Op deze vergadering worden alle belangrijke zaken van onze vereniging besproken en hebben alle aanwezigen de gelegenheid daar op te reageren. De agendapunten worden ruim van tevoren verspreid. Als je zelf iets wilt agenderen kun je contact opnemen met onze voorzitter Peter van Balen. Mailadres: voorzitter@badmintonvennewater.nl. Zoals eerder aangegeven zal Peter na 2 termijnen van drie jaar stoppen als voorzitter. Er wordt gezocht naar een opvolger en als jullie daar ideeën voor hebben laat het hem dan weten. Het bestuur heeft naast een nieuwe voorzitter ook een secretaris nodig. Schroom niet om ook hiervoor je ideeën aan te geven! 

Varia

  • Op dinsdag 19 maart is de wethouder sport van Heiloo uitgenodigd voor een bezoek aan onze hal.
  • De tweede ronde van Probeerbadminton verloopt succesvol met veel enthousiaste deelnemers.
  • Er komen drie graphics als ASM-materiaal in de hal. ASM staat voor Athletic Skills Model. Hiermee kunnen allerlei oefeningen uitgevoerd worden. 

De volgende nieuwsbrief wordt medio maart verstuurd. 

 

 

« Terug