Algemeen

Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Iedereen wordt een goed, gelukkig en sportief 2024 toegewenst! 

Van onze voorzitter

► De eerste bezoekers van de nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari. 

Peter van Balen, onze voorzitter, heeft op de nieuwjaarsreceptie het een en ander uitgesproken over onze vereniging. Op de receptie was er gezellige en opgetogen sfeer. Peter gaf aan dat hij na 2 termijnen van 3 jaar zal stoppen als voorzitter. Er wordt gezocht naar een goede opvolger voor hem. Hopelijk kan die op de komende Algemene Leden Vergadering het stokje dan al overnemen. Peter gaf aan dat hij wel activiteiten wil blijven doen voor onze vereniging zoals het (mede) organiseren van toernooien en Probeerbadminton. Naast een nieuwe voorzitter is verdere versterking van het bestuur nodig omdat er nog steeds gezocht wordt naar een secretaris en algemeen bestuurslid die de belangen van de recreanten behartigt. 

Peter noemde verder de nieuwe trainers voor de senioren competitiespelers en voor de jeugd waar wij uiteraard blij mee zijn. G(ehandicapten)-badminton kan helaas niet meer gecontinueerd worden omdat er te weinig menskracht voor is. Hopelijk gaan een aantal toernooien dit jaar wel weer door, zoals Vennewater Open, Clubkampioenschappen en een Black Light toernooi. Ferry Roelofs zoekt nog wel ondersteuning voor dat laatste toernooi. 

De sportraad is helaas opgeheven, maar onze vereniging heeft uit het aanwezige vermogen wel een aardig bedrag mogen ontvangen. 

 

 

Van de recreanten contactpersonen

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie was er een bijeenkomst van de recreanten contactpersonen samen met het bestuur. In deze bijeenkomst is gesproken over de wens om als vereniging op elk speelmoment naast de eigen keuze voor met wie je speelt ook wat tijd in te ruimen voor partijtjes waarbij die keuze voor je bepaald wordt. De bedoeling hiervan is dat iedereen ook eens met diegenen speelt die wellicht wat minder goed zijn of juist wat beter zijn. Dit kan met name voor nieuwe leden een gelegenheid zijn om met anderen samen te spelen. Dat gebeurt nu al op een aantal speelmomenten, maar dat kan uitgebreid worden naar alle speelmomenten. De recreanten contactpersonen zullen dit in samenspraak met het bestuur waar nodig nader invullen. 

Ook werd de wens geuit om weer eens een gezelligheidstoernooi voor de recreanten te organiseren. Er zal naar mogelijkheden daartoe gekeken worden. 

Toernooien

Snerttoernooi op zondag 17 december 2023: 

Het toernooi had het maximaal aantal deelnemers waardoor er veel partijen zijn gespeeld. Na, maar ook tussen die partijen door is er door de deelnemers ongeveer 28 liter huisgemaakte snert en een hoop roggebrood met spek naar binnen gewerkt. Dat heeft de spelenergie, het spelplezier en ook de prestaties ongetwijfeld bevorderd. Ook voor de deelnemende Vennewaters waarbij een aantal zelfs alle wedstrijden wisten te winnen en er met een prijs vandoor gingen. Dus voor degenen die dit keer niet meededen: houd de planning voor dit jaar in de gaten en schrijf je dan ook in! 

Open Jeugd Toernooi op 28 en 29 december 2023: 

Zoals al te lezen was in de Uitkijkpost en het Nieuwsblad Heiloo was dit een gezellig en goed bezocht toernooi. Er namen ongeveer 60 spelers uit meerdere verenigingen deel. Zij kwamen o.a. uit Schagen, Almere en Haarlem. Met de spelers waren ook vele ouders, opa'en oma's, broers en zussen en vrienden/vriendinnen meegekomen. Die hebben er allemaal ook van kunnen genieten. De Vennewaters hebben ook hier de nodige prijzen weten te winnen. Zie de foto waarop Casper en Jesse op weg zijn naar de winst in de herendubbel. 

De komende tijd zijn er de nodige toernooien waar ook onze jeugd aan zal deelnemen. In februari en maart zijn dat: 

  • Nederlandse Kampioenschappen Jeugd op 3 februari in Almere
  • Junior Master van de vereniging Zijderveld in Amstelveen op 10 en 11 februari
  • Regionale Jeugd Kampioenschappen Noord Holland in onze eigen hal op 16 en 17 maart
  • Ons eigen Ouder - Kind toernooi op zondag 24 maart

 

 

De woensdagavond heeft haar jaarlijks gezelligheidstoernooi op 10 januari. 

Competitie vervolg

Zowel de jeugd- als de seniorencompetitie heeft de afgelopen weken even een speelpauze gehad. 

De tweede helft van de jeugdcompetitie begint op zondag 14 januari en eindigt op zondag 10 maart. De indeling in poules is voor deze tweede periode nieuw en er zal dus tegen andere tegenstanders gespeeld gaan worden. Op de zondagen 14 januari, 21 januari en 10 maart spelen alle jeugdteams thuiswedstrijden in onze hal vanaf 13 uur. Echt leuk om zomaar eens naar te gaan kijken!

De senioren starten op 6 januari. De eerste thuiswedstrijden voor alle teams zijn op de zaterdagen 20 en 27 januari vanaf 19uur. Iedereen is van harte welkom om onze teams aan te moedigen! 

Zoals in vorige nieuwsbrieven ook al is vermeld doen wij als vereniging zoveel mogelijk om nieuwe leden te werven. Een van de activiteiten daarvan is Probeerbadminton. Er zal op donderdag 18 januari van 19.30 - 20.30 begonnen worden met een tweede serie van 10 trainingen voor nieuwkomers en beginnende recreanten. Er is nog wat ruimte dus als je als recreant mee wil trainen laat dat dan per mail weten aan Peter van Balen: voorzitter@badmintonvennewater.nl. Wij wensen iedereen die zich als nieuw lid inschrijft een warm welkom toe en veel speelplezier! 

 

 

 

Huishoudelijk Reglement

Door het bestuur is een concept huishoudelijk reglement opgesteld. Aan een aantal mensen is gevraagd daar commentaar op te leveren. Het huishoudelijk reglement geeft een reeks van praktische regels en afspraken weer die voor het goed functioneren van onze vereniging van belang zijn. Bedoeling is dat het reglement op de komende Algemene Leden Vergadering op de agenda staat en er over kan worden besloten. Daarna zal het op de website geplaatst worden zodat iedereen het kan raadplegen. 

De volgende nieuwsbrief verschijnt medio februari

 

« Terug