Algemeen

Nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief december 2023

In deze decembermaand zal iedereen het waarschijnlijk druk hebben met de feestdagen en de voorbereidingen daarvan, maar ook dan blijft badminton een heerlijke ontspanning!

Toernooien

Deze maand zijn er meerdere toernooien in onze hal. Het pepernotentoernooi voor de jeugd vond plaats op zaterdag 2 december:

De jeugdcommissie had weer een leuke en gezellige ochtend georganiseerd voor de jeugdspelers. Aan de spelletjes en het badmintonnen zelf werd dan ook met enthousiasme door de nodige jeugd deelgenomen. Ook ouders, grootouders, broers en zussen waren aanwezig om alles met een glimlach te bewonderen! Voor sommige kinderen was dit de eerste kennismaking mert badminton. 

Na afloop stond er boven in de zaal een heerlijk Sinterklaasbuffetje klaar met natuurlijk pepernoten, maar ook met speculaas en chocolade letters. Dat alles geserveerd met heerlijke warme chocomel, echt lekker met dit koude weer!

Op zondag 24 maart is er weer een ouder-kind toernooi. Dit toernooi is toegankelijk voor jeugdleden met hun ouders en senioren leden met hun partner en kinderen. Gezelligheid en sportiviteit staan voorop. Het gaat er om het plezier in onze mooie badmintonsport met elkaar te delen. Zoals altijd wordt geprobeerd leuke partijen te plannen zodat iedereen aan zijn trekken komt. De inschrijfkosten bedragen 10 euro per koppel en opgeven kan door een bericht te sturen naar jcvennewater@gmail.com. Vermeld daarbij de leeftijd van het kind en of de ouder een beginner, een geoefend recreant of een competitiespeler is. Inschrijven kan t/m 7 maart 2024. 

Het snerttoernooi, georganiseerd in onze hal door de badmintonclub Bergen, is op zondagmiddag 17 december vanaf 14.30 en de verwachting is dat daar volop gestreden zal worden met als bonus een heerlijke snert! Niet spelen, maar komen kijken, kan uiteraard ook. 

Het Open Jeugd Toernooi vindt plaats op donderdag 28 en vrijdag 29 december. Hier nemen ook veel jeugdspelers van andere verenigingen aan deel en dat maakt het extra interessant. Kom gerust kijken en let dan ook even op de speciale aanbiedingen van onze VEnshop. Die zijn er niet alleen voor de jeugd, maar voor iedereen!

Naast de toernooien in onze eigen hal doen onze senioren en jeugdcompetitiespelers soms ook mee aan externe toernooien. Zo heeft de jeugd meegedaan aan een toernooi in Delft en in Naaldwijk en heeft daar een aantal prijzen weten te winnen. Onze senioren hebben meegedaan aan een toernooi in Almere en ook zij hebben daar prijzen in de wacht gesleept. Op onze website zijn de trotse winnaars te bewonderen. Een aantal van onze jeugdspelers zal meedoen aan het Open Nationaal Jeugdtoernooi. Dat vindt dit jaar op zaterdag 3 februari 2024 voor de 10e keer plaats in het Topsportcentrum in Almere. 

Opening tijdens en rondom de feestdagen

De speelmogelijkheden op de kerstdagen en op nieuwjaarsdag zullen in overleg met de betreffende recreanten contactpersonen afgesproken kunnen worden. Wel is al duidelijk dat op donderdag 27 en vrijdag 28 december er vanwege het Open Jeugd Toernooi overdag niet gespeeld kan worden. 

Nieuwjaarsreceptie

De uitnodiging hiervoor komt nog apart naar allen toe, maar bij deze wordt al vermeld dat de receptie is gepland op zondag 7 januari vanaf 16 uur. Deze receptie is voor alle leden, donateurs en probeerbadmintonners. Je kunt dan genieten van een hapje en een drankje en elkaar uiteraard weer een gezond en sportief 2024 toewensen. De jeugd kan in die tijd vrij spelen. 

 

Na de succesvolle trainingen van Probeerbadminton voor mogelijk nieuwe leden zijn deze allemaal uitgenodigd mee te doen aan een vervolgserie. Deze zal starten op donderdag 18 januari op dezelfde tijd: 19.30 - 20.30. Waarschijnlijk zal er ook ruimte zijn voor een aantal bestaande leden die wel eens wat training willen hebben. Geef je dan op bij Peter van Balen: voorzitter@badmintonvennewater.nl. Er kunnen in totaal maximaal 12 mensen meedoen.

 

 

Competitienieuws

Zoals in de vorige nieuwsbrief al vermeld ging het met de jeugdcompetitiespelers goed en dat is nog steeds zo! Het eerste team heeft de bovenste plek in de poule bereikt en dat is een mooie prestatie op het hoogste niveau van de jeugd. In de herindeling voor het tweede deel van de jeugdcompetitie (januari - maart) zal dit team ongetwijfeld met zwaardere tegenstanders te maken krijgen. Het tweede jeugdteam is tweede geworden in haar poule. Ook dit team zal waarschijnlijk tegen zwaardere tegenstanders moeten gaan spelen. Het derde team is vierde geworden in de poule. Het vierde team is als nieuwkomer zesde geworden. 

Ons derde seniorenteam staat nu op de eerste plek in haar poule en doet het dus heel goed! Ons eerste seniorenteam staat momenteel op de tweede plaats in haar afdeling en gezien de afstand tot de bovenste plek zal het team vooral strijden om hun huidige plek te behouden. De andere teams doen het wisselend succesvol, maar ook hier geldt dat er niet alleen sportief maar ook serieus gestreden wordt waarbij het plezier in het spel altijd aanwezig is. 

 

Dit jaar zijn er 407 loten verkocht voor De Grote Club Actie. De opbrengst voor onze club is daarmee €976,80. Met dit bedrag is onze penningmeester blij en kunnen er de nodige kosten van gefinancierd worden. Dank aan al degenen die een of meer loten hebben gekocht!

Sponsorkliks

En over extra inkomsten gesproken: steeds meer leden, zo blijkt, die online aankopen doen, doen dat via Sponsorkliks en ook dat levert onze vereniging geld op! Dank daarvoor en bij deze een oproep aan een ieder om dat zoveel mogelijk te blijven doen of te gaan doen! Zie daartoe de link op onze website. Het is echt heel eenvoudig en je betaalt er zelf niets meer mee!

Bouw van de tweede sporthal

 

Wellicht dat het voor velen al bekend is dat er voor de bestaande sporthal op het Vennewater terrein een tweede sporthal komt. De bouw daarvan zal naar verwachting starten in het tweede kwartaal van 2024. Zodra er meer over bekend is zal dat in de nieuwsbrief vermeld worden. 

 

Volgende nieuwsbrief: deze verschijnt in januari 2024. 

« Terug