Algemeen

Extra nieuwsbericht overlijden Rob Ruiter

Extra nieuwsbericht: overlijden Rob Ruiter

In de nieuwsbrief van afgelopen week staat dat ons lid Rob Ruiter heeft moeten stoppen met badminton vanwege de ziekte ALS. Helaas ontvingen wij het bericht dat hij op 14 november is overleden. 

Hieronder de rouwkaart, vergezeld van een in memoriam door onze voorzitter. 

We wisten dat het overlijdensbericht zou komen, maar uiteindelijk is het veel vroeger gekomen dan dat wij hoopten. We hadden graag persoonlijk het onder de VBH ingezamelde bedrag van €1000, bestemd voor de stichting ALS Nederland, aan hem overhandigd. Dat bleek helaas niet meer mogelijk. 

Rob was een sportief en fijn mens waar je eigenlijk altijd wel een beroep op kon doen als er iets moest gebeuren. Zijn passie voor motor rijden heeft hem op veel mooie plekken in Nederland en op bijzondere tochten in de wereld gebracht, ook met andere leden van onze vereniging in de diverse Vennetours. 

Voor VBH heeft hij ons bij veel dingen geholpen. Zo heeft hij samen met de jeugdcommissie en zijn dochter Brenda gezorgd voor ons eerste Blacklight toernooi. Enkele jaren geleden liet hij kinderen kennis maken in clinics voor Sport@school in Heiloo. Rob heeft met Bas Peeters vorig jaar nog de clinics verzorgd op het Jac P. Thijsse College in Castricum. Met Arko de Betué en ondergetekende heeft Rob de afgelopen 2 seizoenen mensen plezier leren krijgen in het leren badmintonnen bij Probeerbadminton nu. Toen ik hem vroeg of hij de nieuwe serie trainingen ook weer mee wilde doen moest hij nee zeggen. Zijn whatsapp bericht begin juli was kort maar krachtig en ook wel typisch Rob: Het lijkt mij niet goed om mee te doen. Ik heb last van een spierziekte. Er wordt onderzoek naar gedaan. Heel lastig en vervelend. Maar ze weten nog niets. Gr. Rob. Dit bericht zorgde voor een grote bezorgdheid bij iedereen die hem kende. We vreesden voor het ergste en dat werd kort daarop bevestigd door zijn vrouw, Hanneke.

Rob heeft op zijn karakteristieke wijze het spelen van de sport die hij zo lief had afgesloten. Hij is enkele weken later nog op de fiets naar de hal gekomen om afscheid te nemen van de mensen die hij zo kon waarderen. Maar het ging daarna sneller dan wij hoopten.

We gaan deze geweldige man en fijn mens erg missen. We houden ons daarbij vast aan de mooie herinneringen die we aan hem hebben. We wensen Hanneke, zijn kinderen, kleinkinderen en de rest van de familie heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. 

Peter van Balen, voorzitter

 

« Terug