Algemeen

Nieuwsbrief november 2023

Nieuwsbrief november 2023

De jeugd heeft plezier in de competitie

De jeugdcompetitie is lekker op gang. Zoals in een eerdere nieuwsbrief is uitgelegd, wordt in het najaar de eerste fase gespeeld. Een halve competitie, waarbij tegen elke tegenstander maar één keer wordt gespeeld. In december zal er een nieuwe indeling gemaakt worden voor de tweede fase van de competitie. Deze zal in januari van start gaan. 

Op zondag 5 november speelden alle vier de teams een thuiswedstrijd. Het was dan ook gezellig druk in de hal. Met uiteraard de spelende jeugd, de tegenstanders, ouders, trainer en andere toeschouwers. Alle teams lieten leuke wedstrijden zien en er werd veel gelachen. Miischien wisten juist daardoor alle teams te winnen. Teams J1 en J2 draaien in de top van hun poule mee. Die zullen in de tweede fase wel sterke tegenstanders gaan krijgen. Team J3 draait lekker mee in het midden van de poule. Zij zitten dus lekker op hun plek. Tem J4 tenslotte is pas net bij elkaar. De meesten spelen voor het eerst competitie. En ook dat team doet lekker mee met een mooie zesde plek in hun poule. En misschien kunnen ze nog wel een plekje opschuiven. 

Zoals ook bij de seniorencompetitie het geval is, biedt het thuisspelende team het uitspelende team een drankje aan in de kantine. Dat is even wennen voor de jongste jeugd. Wat zeg je immers tegen die vreemde tegenstanders? Maar de oudere jeugd, die dit al jaren doet, weet inmiddels dat het gezellig is. En als de tegenstanders weg zijn, zien we dan ook dat de jeugd van de eerste drie teams het gezellig heeft met elkaar aan de bar. Dat belooft wat voor de toekomst!

 

Voor de Grote Club Actie zijn al de nodige loten verkocht. Maar dat kunnen er nog veel meer worden als je besluit dit weekend alsnog een of meer loten te gaan kopen. De actie duurt nl. tot maandag 13 november. Je kunt er leuke prijzen mee winnen want de kans er op is 1:10! Maar je helpt er ook onze club mee. Van ieder lot van €3 gaat er nl. €2,40 naar onze vereniging. Al dat geld is zeer welkom omdat de contributieinkomsten niet altijd voldoende zijn om onze club financieel gezond te houden. Loten kun je kopen bij de recreanten contactpersonen of bij de competitieleiders. Maar online kopen is ook mogelijk en dat is wel zo makkelijk. Klik op loten of superloten en met wat gegevens invullen ben je er! Op 28 november is de uitslag en wie weet ben jij dan een van de gelukkigen!?

De senioren komen op stoom in de competitie

Sinds eind augustus zijn de trainingen van de senioren weer in volle gang. Onze nieuwe hoofdtrainer Dave Veerman geeft iedere dinsdag enthousiast training. Te merken is nu al dat er beter wordt gebadmintond. De focus lag de afgelopen tijd vooral op het fit worden en slagvastheid. Maar ook de techniek en tactiek krijgen de nodige aandacht. Aan de inzet van de spelers is te zien dat iedereen er veel zin in heeft! Sinds de afgelopen week verzorgen een drietal competitiespelers de training op de donderdag.

Ook de competitie is weer in volle gang. Na drie weken rust werden het afgelopen weekend weer wedstrijden gespeeld. Om de week is het een drukke boel in de Vennewaterhal. Alle 6 teams spelen dan thuis. Dat gaat vergezeld van veel toeschouwers, spannende wedstrijden en hardwerkende spelers! Als resultaat staat team 3 momenteel bovenaan zonder een wedstrijd te verliezen. Team 1 staat op een mooie tweede plaats. Alle andere teams draaien goed mee in de middenmoot. 

Zin om eens te komen kijken? Graag natuurlijk en doe dat bijvoorbeeld op zaterdagavond 11 november!

Sponsorkliks

Als je online iets wil bestellen kijk dan eerst of je leverancier gebruik maakt van Sponsorkliks. Als dat zo is betaal je niets meer, maar er gaat wel een percentage van het aankoopbedrag naar onze vereniging. En alle kleine beetjes zijn welkom!

Voorbeelden van leveranciers zijn Mediamarkt, Hema, Blokker, Expedia, Centerpars en nog veel meer. De leveranciers kun je eenvoudig te zien krijgen als je op het logo van Sponsorkliks op de home page van onze website klikt. 

 

 

Komende toernooien

In een vorige nieuwsbrief is al gewezen op het Snert toernooi op zondag 17 december in onze hal (zie ook de homepage van onze website). Het is niet alleen een gezellig, maar zeker ook een sportief toernooi voor mix en dubbel wedstrijden. Uiteraard is er een smakelijke snert, maar ook zonder dat is meedoen zeker mogelijk. Het toernooi wordt georganiseerd door BC Bergen. Inschrijven kan door hier te klikken op de toernooipagina van hun website. Van meerdere leden van onze club is al bekend dat zij zullen meedoen. 

Op zaterdag 2 december is er voor al onze jeugdspelers een pepernotentoernooi

Eind december (27,28,29) is voor de 33e keer (!) het Vennewater Open Jeugd Toernooi. Dit is een toernooi waar ook spelers van andere verenigingen aan meedoen. Het is een bekend, gezellig en sportief toernooi waar altijd veel belangstelling voor is. Leuk om als toeschouwer naar toe te gaan! 

Als je eens wil kijken naar de beste badmintonners ter wereld klik dan op de website BWF. Dat is de website van de Badminton World Federation. Daar vind je o.a. een toernooikalender waarop staat dat er in november twee grote toernooien zijn: Masters Japan en China Masters. Je kunt daarbij zien wie er aan deelnemen. Het is ook mogelijk wedstrijden via streamen te bekijken en je aldus te laten inspireren!

Rabo Clubsupport Actie

Met deze actie geeft de RABO bank jaarlijks geld aan verenigingen in de regio. Leden van de bank konden stemmen uitbrengen op de vereniging van hun voorkeur (maximaal 3). Het aantal stemmen bepaalt het bedrag dat de vereniging ontvangt. De stemperiode is inmiddels voorbij. 

Vennewater Badminton Heiloo heeft dit jaar €429 ontvangen. Voor onze Stichting (eigenaar van de hal) is dat €232. 

Dank aan allen die de moeite hebben genomen hier aan mee te werken!

 

Rob Ruiter

De voor velen bekende speler Rob Ruiter is getroffen door de vervelende ziekte ALS. Hierdoor kan hij helaas niet meer badmintonnen en heeft aldus zijn lidmaatschap op moeten zeggen. Rob heeft naast het spelen ook het nodige gedaan voor de club zoals laatst nog het assisteren bij Probeerbadminton. Voor Rob is er een inzamelingsactie gehouden. Het opgehaalde bedrag van €1000 zal op zijn verzoek naar de stichting ALS gaan. 

Probeerbadminton

Op 5 oktober is voor het derde jaar een groep van 12 mensen gestart met het (weer opnieuw) kennismaken met badminton. En natuurlijk met onze vereniging. Jammer genoeg zijn er inmiddels 2 mensen afgevallen i.v.m. vervelende blessures. Maar de anderen gaan vol goede moed en enthousiasme verder. We zijn inmiddels bij training 6. De trainingen worden verzorgd door Peter van Balen, Rob Böhne en Jos Uitdewilligen. Afgelopen keer heeft Tim Zegwaard de training overgenomen en dat zal hij ook voor de laatste training in december doen. 

Er is ook een vraag naar trainingen voor recreant-spelers. Daar wordt door het bestuur naar gekeken met het idee om een vervolg te geven aan Probeerbadminton en daar dan recreanten bij uit te nodigen. 

De volgende nieuwsbrief komt in december! 

 

« Terug