Algemeen

Nieuwsbrief oktober 2023

             Nieuwsbrief oktober 2023

 

 

Evaluatie zomerbadminton

De zomeropenstelling is een groot succes gebleken. Er hebben ongeveer 550 deelnemers meegedaan. Op de avonden dat de competitiespelers speelden zijn ook veel spelers van buiten onze vereniging gekomen (totaal 228 deelnemers). Voor onze clubkas leverde dit €2800 op, veel meer dan was begroot.

Het speelseizoen is begonnen

De vakanties zijn weer voorbij en dat is te merken. Er wordt al weer volop gespeeld, zowel door recreanten als door de competitiespelers. Leuk om iedereen weer te zien! De foto is van de eerste competitiewedstrijden voor onze senioren op 23 september. Alle teams speelden toen thuis en dat betekende een volle hal met veel enthousiasme en goede resultaten voor bijna al onze teams! In de vervolgwedstrijden waren de resultaten wisselend. Soms winnen, soms gelijk en soms verloren. Ook de jeugd heeft met verve en volle inzet al een aantal wedstrijden gespeeld waarbij het eerste team veel punten wist binnen te halen en de andere teams het met minder moesten doen. Er is echter door allen met plezier gespeeld. En dat is minstens zo belangrijk. Het bijwonen van wedstrijden is altijd welkom. Als je wilt weten wanneer er thuiswedstrijden zijn kun je dat vinden door te klikken op: Jeugd en/of Volwassenen. Op zaterdagavond 7 oktober spelen alle senioren teams weer thuis in onze hal. Het begint om 19.00 uur. De jeugd speelt op zondag 5 november met alle vier jeugdteams thuis en beginnen om 13 uur. Dus kom kijken en moedig aan!

Nieuwe trainers

Bij de volwassenen is de nieuwe hoofdtrainer Dave Veerman. Dave is zelf ook nog actief speler in het 1e team van HBV Hoorn dat speelt in de tweede divisie landelijk.  

Bij de jeugd zijn er 2 nieuwe trainers: Ric Smakman en Tim Zegwaard. Ric is als ouder van dochter Isa nauw betrokken bij de jeugd en vindt het leuk nu als trainer ook zijn steentje bij te dragen aan het plezier in het spelen van de jeugd. Tim is al lange tijd lid van de club en weet zijn enthousiasme nu goed in te zetten als trainer.

 

 

 

Rackets bespannen

Nu het nieuwe seizoen iedereen al aan het spelen heeft gebracht is het hier en daar wellicht al nodig om je racket opnieuw te laten bespannen. Dat kan gedaan worden door Roel Oomes. Je kunt het regelen via je recreanten contactpersoon of door hem er zelf voor te benaderen. Zijn telefoonnummer is: 06 41246356. 

Grote Club Actie

Zoals ook al in de vorige nieuwsbrief is vermeld is de Grote Club Actie heel waardevol voor onze vereniging. De actie is 23 september van start gegaan en loten kopen kan tot 13 november. Bij deze een oproep om loten te kopen want dan heb je zelf een kans op een prijs (kans is 1:10!) en steun je onze club want 80% van elk lot van €3 gaat naar onze clubkas. Loten kun je los kopen of online. Er zijn ook superloten van €150 oftewel in 1 keer 50 loten tegelijk. Dit is misschien een idee voor wie veel kans wil maken op een prijs en/of de club direct genereus wil steunen. Zo'n superlot is ook aantrekkelijk om als team, familie of vriendengroep met elkaar te kopen. Online loten kopen kan via de volgende links: 

een of meer loten of een superlot

Lege flessen/statiegeld actie

De lege flessen/statiegeld actie van Albert Hein is uitgesteld tot april 2024. Idee is om vanaf februari 2024 lege flessen te verzamelen in de hal. Daarover komt in een volgende nieuwsbrief meer informatie. 

Probeerbadminton

Probeerbadminton is een (landelijke) actie om nieuwe leden te werven en dat is ook voor onze vereniging belangrijk! Ook deze keer is er gelukkig veel belangstelling voor. Het gaat om 10 lessen. Voor de volwassenen begint het op donderdag 5 oktober om 19.30 en duurt tot 20.30. Voor de jeugd (6-12 jaar) begint het op zaterdag 7 oktober om 09.00 en duurt tot 10.30.

 

In memoriam

Zoals al eerder op de website is vermeld is onze oud-trainer Rinse Donsu onlangs overleden. Rinse is onze trainer geworden in 2003 en heeft jarenlang competitiespelers, jeugd en masterclass training gegeven. Door zijn komst gingen we anders, vaker en veel intensiever trainen dan op dat moment gebeurde. In een paar jaar tijd zorgde dat voor veel kampioenschappen en hadden we op een bepaald moment 19 competitieteams. Samen met Marcel van Beek is hij met de masterclass gestart en daarbij bleek hij veel jonge jeugdspelers te enthousiasmeren om op zaterdagochtend in Heiloo (en enkele jaren ook in Hoorn) intensief te komen trainen. Uiteindelijk heeft hij in 2016 met tegenzin moeten stoppen omdat hij door zijn slechte gezondheid het niet langer volhield. Onze vereniging heeft veel aan Rinse te danken, wat nog steeds zichtbaar is, omdat hij ervoor heeft gezorgd dat competitie- en jeugdspelers nog altijd zo vaak kunnen trainen. 

Een van onze jeugdtalenten in de Uitkijkpost

De Uitkijkpost zal waarschijnlijk in de editie van 11 oktober een artikel plaatsen waarin zij een van onze jeugdtalenten, Hein Zonneveld, zal presenteren. De betreffende journalist heeft Hein zien spelen in zijn competitiewedstrijden op zondag 1 oktober en heeft daarna een interview met hem gehad. Leuk dat onze vereniging op deze manier weer in de lokale pers naar voren komt! Lezen dus!

Yonex Open

Het enige jaarlijkse internationale badmintontoernooi in Nederland is van 11 tot 15 oktober in de Maaspoort in 's Hertogenbosch. Alle topspelers van ons land doen er aan mee evenals heel wat buitenlandse/vooral europeese topspelers. De Yonex Dutch Open is een goed toernooi voor opkomende spelers en voor spelers die zich voorbereiden op de twee grote evenementen, de Yonex Denmark Open en de French Open, die direct na de Yonex Dutch Open plaatsvinden. Het is altijd een levendige en gezellige happening en zeker een bezoekje zeker waard. Tickets kun je online kopen op de website. Tijdens de Yonex Dutch Open zijn alle wedstrijden live te volgen via www.badmintoneuropetv.nl.

Snert toernooi

Ook dit jaar is het Snert toernooi van de badmintonclub Bergen weer in onze hal en wel op zondag 17 december. Aan dit toernooi nemen ook altijd leden van onze vereniging deel en genieten dan zowel van het spelen als van de huisgemaakte rijkgevulde snert! Het toernooi is voor mix of dubbel en duurt van 14.30 tot 21.00 uur. Na afloop is het gezellig naborrelen. Meer informatie en inschrijving vind je op de toernooipagina van de website www.bcbergen.nl

Onze website

Onze website is bedoeld om daar alle benodigde informatie van onze vereniging op te kunnen vinden. Daarom wordt die voortdurend up-to-date gehouden omdat wat er op staat ook moet kloppen. Naast al die informatie is ook van belang om actueel nieuws er op te kunnen zien. Dat vind je op de homepage en gaat veelal vooraf aan de nieuwsbrief. 

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief is gepland in begin november. 

 

 

 

« Terug