Algemeen

Nieuwsbrief april 2023

 Hierbij ontvangen jullie de nieuwsbrief van april 2023

 

Van het bestuur:

Nog even als herinnering: op dinsdag 9 mei om 20uur is er de Algemene Leden Vergadering. Het bestuur bereidt deze voor op 25 april. De agenda wordt daarna opgestuurd en die komt met de bijbehorende stukken ook op de website te staan. 

Een belangrijk onderwerp is de verkiezing van nieuwe bestuursleden. Laura Duin heeft aangegeven te stoppen als secretaris en wij zijn dus op zoek naar een waardige vervanger. Mocht je belangstelling hebben dan graag aangeven.

Jeroen de Klerk stopt na 12 jaar met de ledenadministratie. Het bestuur is in overleg met een mogelijke vervanger. Zodra deze bekend is zullen wij dat melden. 

Verder staat ook de jaarrekening en de begroting van dit jaar op de agenda. Nu de energieprijzen zo zijn gestegen staat het financieel resultaat voor dit jaar onder druk. 

Half maart was de laatste sessie van de tweede serie van 10 trainingen van Probeerbadminton.nu. Aan deze tweede serie namen ook recreant-leden deel die wat meer wilden leren over het spelletje. Van de gestarte groep zijn 4 mensen lid geworden. Het bestuur vindt activiteiten zoals Probeerbadminton.nu belangrijk om nieuwe leden te werven en meer naamsbekendheid te verkrijgen. 

Onze website

Onze website heeft de afgelopen maanden wat veranderingen ondergaan. Zo is er op de homepage een foto van onze hal geplaatst, is de menustructuur iets veranderd en is er meer eenheid in tekst en afbeeldingen aangebracht. Alle informatie op de website is gescreend op juistheid, actualiteit en het voldoen aan de privacy regels. De nieuwsartikelen op de homepage worden zoveel mogelijk actueel gehouden en wisselen dus regelmatig. Gebleken is dat steeds meer mensen de website bezoeken. 

Paas jeugdtoernooi

Op zaterdag 8 april vond in onze hal het paas jeugdtoernooi plaats. Het was een gezellig en afwisselend toernooi. Het eerste deel bestond uit creatieve spelen en in het tweede deel werd er stevig gebadmintond. Al met al zeer geslaagd! Op de homepage van onze website staat er een nieuwsartikel over.

Vennewater Open

In de vorige nieuwsbrief werd het al vermeld en bij deze nog even opnieuw: in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 mei is er weer het Vennewater Open. Dit toernooi kon vanwege corona een paar jaar niet georganiseerd worden. Er zullen zeker interessante wedstrijden door (zeer) goede spelers gespeeld worden. Dus komen kijken is zonder meer de moeite waard. Ook zullen een aantal van onze eigen competitiespelers meedoen. Inschrijven kan via Toernooi.nl. 

Andere toernooien

Nu de competitie is afgelopen worden er veel toernooien georganiseerd. Hier nemen zowel onze competitiespelers als recreanten aan deel. Op de toernooikalender op onze website kun je er een aantal vinden. Zelf meedoen is uiteraard altijd een goed idee! 

Een voorbeeld is het Open Mix Toernooi dat BC Heemskerk organiseert in haar sporthal in Uitgeest op zaterdag 6 mei. Dat is zowel voor recreanten als voor competitiespelers. Na afloop is er een Indisch buffet!

Meer informatie en inschrijven vind je op de website van BC Heemskerk. 

Collecte Gehandicaptensport

In de vorige nieuwsbrief stond informatie over de collecte voor de gehandicaptensport. Volgens een voorlopige optelling heeft deze €550 opgebracht. 

VEnshop

Onze Venshop heeft een upgrade gehad. Zo is er nu UV filter op de ramen aangebracht om verkleuring van de artikelen in de 'etalage' te voorkomen. De indeling van de winkel is iets verbeterd zodat de artikelen nu duidelijker aanwezig zijn. Op onze website kun je meer informatie over de winkel vinden. 

Een groot voordeel van onze winkel is dat je het gewenste artikel kunt uitproberen. Zo kun je met een racket even slaan, je kunt schoenen al spelend even testen en kleding kun je uiteraard passen. Bovendien geeft Bees-Sport die de artikelen levert een laagste prijsgarantie! 

Als je iets wilt aanschaffen kun je terecht bij Arko de Betué, June Ooijvaar, Jan Grootenboer, Rob Böhne of Marja Stoop. 

Jeugdcompetitie

Wij hebben als vereniging een zeer actieve jeugdcommissie, zoals ook al blijkt uit de toernooien die zij organiseren (zie bijvoorbeeld het paas jeugdtoernooi). 

De jeugdcommissie geeft in deze nieuwsbrief informatie over de vernieuwde opzet van de jeugdcompetitie m.i.v. het seizoen 2023 - 2024. Badminton Nederland wil hiermee voor de jeugd meer flexibiliteit en leukere wedstrijden bieden. Belangrijk element is dat er niet meer gespeeld gaat worden op leeftijd, maar op sterkte. Er komen zeven categoriën: brons, zilver, goud, D, C, B en A. Het idee is hierbij dat de kinderen langzaam toegroeien naar de competitievorm van de senioren. In de categorie brons, voor de jongste beginners, worden geen wedstrijden gespeeld, maar worden FUNdagen gehouden waarbij spelers individueel punten scoren in verschillende spelvormen. Vanaf de categorie zilver wordt er in teams gespeeld. De eerste fase duurt tot december en daarin wordt een halve competitie gespeeld met hooguit 8 teams in een poule. Daarna worden de teams voor de tweede fase opnieuw ingedeeld voor een verkorte hele competitie met hooguit 4 teams in een poule. Deze fase loopt van januari tot maart. Het gaat te ver om in deze nieuwsbrief alles te benoemen en uit te leggen. De jeugdleden hebben wel uitgebreid informatie hierover ontvangen. 

In onderstaande tabel vind je een kort overzicht van de verschillende categorieën: 

Categorie Team Games Veld Shuttle
Brons Individueel FUNdagen Nvt Nylon
Zilver 3 kinderen 2x tot 11 1e achterlijn Nylon
Goud 3 kinderen Best of 3 tot 15 Standaard Nylon
D 3 kinderen Best of 3 tot 21 Standaard Nylon
C 4 kinderen Best of 3 tot 21 Standaard Nylon
B 4 kinderen Best of 3 tot 21 Standaard Nylon/Veren
A

2 jongens

2 meisjes

Best of 3 tot 21 Standaard Veren

Wie meer of wie het precies wil weten kan dat  vinden op de website van        

Volgende nieuwsbrief

De volgende nieuwsbrief zal naar verwachting eind mei verstuurd worden. 

 

« Terug