Nieuws

J1 op NK Badminton Regio Teams 2015

Op zaterdag 20 juni speelde ons jeugdteam J1 (Tico, Patrick, Fleur, Lisanne) in de categorie U17 -voor het eerst in de Vennewater-geschiedenis?- op het NK Regio Teams 2015. En dat werd een tot de laatste minuut super spannende dag.

J1 is ingedeeld in een poule van 4 teams en speelt op zaterdag 3x 5 wedstrijden. De twee beste teams gaan door naar de halve finales die op zondag gespeeld worden.

De 1e ronde van 5 wedstrijden wordt gespeeld tegen ELO United: J1 wint twee wedstrijden, maar verliest er drie.
De 2e ronde krijgt J1 BAN tegenover zich; J1 wint drie wedstrijden en verliest er twee.

De 3e ronde tegen BC Flair is de allesbeslissende ronde.
Want, om door te kunnen gaan naar de halve finales op zondag moet, gezien het spel van de andere tegenstanders, deze 3e ronde met minimaal 4-1 gewonnen worden. Met winst in de Heren Enkel, de Mix en de Heren Dubbel en verlies in het Dames Enkel, staat het 3-1 voor ons J1. Oftewel, voor die noodzakelijke 4-1 is het winnen van de laatste partij, de Dames Dubbel, noodzakelijk. De druk is groot bij de dames ...

Na een aanvankelijke achterstand wordt de eerste set door Fleur en Lisanne gewonnen (21-19). De tweede set gaan de teams eerst gelijk op. Na de 11 punten lopen onze dames voorzichtig uit, maar komt BC Flair toch sterk terug en wint deze uiteindelijk met 19-21. En dus volgt een 3e set. De spanning neemt toe. Op de baan, bij de coaches en bij de supporters, van beide teams. De 3e set verloopt zoals de 1e en 2e; de kansen zijn aan beide kanten even groot. Er worden mooie, lange rally's gespeeld en het is ongemeen spannend. Vanaf 18-18 wordt het "puntje wisselen". Het wordt 20-19, 20-20, 20-21, 21-21, 21-22 en dan de apocalyps … 21-23. En zo is ons J1 nét niet door naar de halve finale.

Het NK Badminton voor Regio Teams: in elk wedstrijd en elke set is door Tico, Patrick, Fleur en Lisanne voor elke punt keihard geknokt en gestreden. Ze hebben alles gegeven. Ze hebben mooie wedstrijden gespeeld en veel set's en rally's gewonnen. Maar uiteindelijk toch nipt verloren, op één punt. Heel jammer, maar ze hebben wel ongelofelijk hun best gedaan én zijn ieder een geweldige badmintonervaring rijker. Daar gaan ze volgend competitieseizoen veel aan hebben.