Nieuws

Oliebollentoernooi 2014

Woensdagmiddag 31 december jl werd het traditionele Oliebollentoernooi voor de jeugd gespeeld. Volgens berekening al voor de 33ste keer. Na een openingswoord van Caroliene, waarbij de regels werden uitgelegd, werd er stipt om 13:02 uur gestart.

Met twee poules van elf en twaalf deelnemers is er volgens een wissel-dubbelsysteem op tijd gespeeld. Er waren leuke partijen bij en er was zelfs nog mogelijk om vrij te spelen, aangezien maar vier van de zes banen werden gebruikt voor het toernooi. Na elke ronde van 10 minuten was er ongeveer twee minuten de tijd om de standen door te geven en klaar te staan voor de volgende partij. Het was vervolgens hard werken om alle standen te verwerken in de computer om klaar te zijn voor de volgende ronde.

Tijdens de pauze kregen de kinderen oliebollen en limonade, er waren kinderen die maar bleven eten in de oliebollen, omdat het toch zonde is om ze weg te gooien.

Na een uitputtende strijd kon de eindstand worden opgemaakt. De winnaar bij de meisjes en jongens zijn diegene die het dichtst bij het gemiddelde van alle partijen kwam. De Winnaar van het oliebollen toernooi 2014 is bij de meisjes Jasmijn Visser en bij de jongens Rik van Velzen. Zij kregen een grote medaille van chocolade en mogen de wisselbeker van het oliebollentoernooi een jaar lang in bezit houden.

Alle anderen kinderen kregen als troostprijs een kleine medaille van chocolade.

Het was een zeer geslaagd toernooi.

Met dank aan alle ouders en jeugdleden, die hebben geholpen met tellen en de barbezetting. Uit handen van onze voorzitter kreeg de nieuwe organisator van het toernooi een kleine atentie.

Bekijk de foto's van het toernooi.

« Terug

» Nieuws archief