Nieuws

Koninklijke onderscheiding voor Matthijs de Moel

Vrijdagmorgen, 25 april 2014, heeft burgemeester Hans Romeyn een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan onze oud-voorzitter en vrijwilliger: Matthijs de Moel.

 

 

 

Hart voor de sport


Matthijs de Moel is een groot promotor voor de sport in zijn algemeenheid en de badmintonsport in het bijzonder in Heiloo.

Sinds 1996 bekleedde Matthijs de Moel verschillende vrijwillige bestuursfuncties binnen badmintonvereniging ’t Vennewater in Heiloo. De decorandus is zowel algemeen bestuurslid, als penningmeester en voorzitter geweest.

Daarnaast gaf en geeft hij jeugdtraining en vertegenwoordigt hij gewest Noord-Holland bij de landelijke bond.

Matthijs de Moel is mede oprichter en penningmeester van de Vereniging Sportraad Heiloo, maar is ook de initiatiefnemer en beheerder van de website van de Sportraad. De Sportraad is mede dankzij Matthijs de Moel een gesprekspartner voor de gemeente Heiloo en een overkoepelend orgaan voor sportverenigingen in Heiloo geworden.

De decorandus was medeorganisator en financieel adviseur van het Sportgala dat in 2012 in Heiloo werd georganiseerd. Ook heeft Matthijs de Moel een belangrijke rol gespeeld bij het project Sport@School in Heiloo, waarbij kinderen van basisscholen kennis kunnen maken met verschillende sporten.

De decorandus heeft met veel enthousiasme en hart voor de sport zeven deelnemende sportverenigingen en elf basisscholen met elkaar verbonden. In de Sportraad en de badmintonvereniging is Matthijs de Moel nog altijd actief voor dit project.

Matthijs de Moel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 

 

 

« Terug

» Nieuws archief